Vi har testat 7 favoriter – de bästa brun utan sol produkterna för kroppen

Bästa brun utan sol för kropp

Drömmer du om en gyllenbrun kropp utan att utsätta dig för solens skadliga strålar? Då är brun utan sol (BUS) produkter ett idealiskt val för dig.

I jakten på den ultimata solbrännan har brun utan sol produkter tagit världen med storm och det finns nu fler alternativ än någonsin. Med rätt brun utan sol kan du uppnå en vacker, jämn och naturlig solbränna hemma i badrummet utan de skadliga effekterna av solens strålar.

Oavsett om du föredrar en lätt och fräsch mist, en djupgående brun utan sol mousse, eller en praktisk brun utan sol spray, har marknaden översvämmats av innovativa lösningar som lovar att leverera den perfekta brännan utan solen.

Vi har testat och jämfört de mest populära brun utan sol produkterna för kroppen, inklusive storsäljare som St. Tropez, Dove, Ida Warg och Bondi Sands. I vårt brun utan sol bäst i test hittar du allt från prisvärda budgetalternativ till exklusiva lyxmärken. Vi har granskat allt från applicering och doft till färgresultat och kollat närmare på eventuella riskämnen i innehållsförteckningen. Låt oss guida dig till bästa brun utan sol som får dig att stråla säkert och effektivt. Längre ner i artikeln har vi sammanställt 8 brun utan sol misstag att undvika! 

Missa inte vår artikel ”Bäst i test brun utan sol för ansikte: 7 favoriter”.

7 brun utan sol favoriter för kroppen under luppen: Vi söker efter skadliga ämnen

1

Bronza Hydrating Bronzing Mist
Bronza Hydrating Bronzing Mist

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 5 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Bronza Hydrating Bronzing Mist har snabbt blivit en favorit bland både konsumenter och skönhetsexperter, hyllad för sin förmåga att leverera en naturlig solbränna utan kladdighet eller en överväldigande doft. Den är uppskattad för sin återfuktande effekt och för dess förmåga att appliceras jämnt och lätt. Vi har undersökt produkten mot vår databas och kan konstatera att den inte innehåller några riskämnen, vilket gör den till ett säkert val för de flesta hudtyper.

Trots den positiva responsen finns det enstaka rapporter från användare som upplevt att produkten inte gav den önskade intensiteten i färgen. Trots det är det tydligt att Bronza Hydrating Bronzing Mist är värd att prova för dem som söker en naturlig solbränna.

2

Marc Inbane Natural Tanning Mousse
Marc Inbane Natural Tanning Mousse

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 5 av 5

Användarbetyg:

3.7/5

Marc Inbane Natural Tanning Mousse är omtyckt av många som söker en solkysst hudton utan solens skadliga strålar. Personer som använder denna brun utan sol mousse upplever att de får en jämn och naturlig färg. Användare värdesätter särskilt hur mousseformulan är lätt att applicera, torkar snabbt och inte lämnar någon oönskad hinna eller känsla på huden.

En närmare titt på dess ingredienslista visar att Marc Inbane Natural Tanning Mousse innehåller minimalt med riskämnen, endast doftämne, vilket gör den till ett tryggt alternativ för de flesta hudtyper och för användare som är medvetna om vad de applicerar på sin hud.

Trots att feedbacken i stort är positiv, finns det enstaka rapporter från användare som upplevt att resultatet blev mindre intensivt än de önskat eller att färgen, i sällsynta fall, kan bli något fläckig. Det är dock viktigt att notera att dessa erfarenheter är undantag snarare än regel.

3

Ida Warg Instant Self-Tanning Mousse Medium Dark
Ida Warg Instant Self-Tanning Mousse Medium Dark

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

3.8/5

Ida Warg Instant Self-Tanning Mousse Medium Dark är en produkt med både positiva och negativa aspekter. Den får generellt sett goda recensioner och många användare uppskattar det jämna och naturliga resultatet, samt att den är lätt att applicera.

Det är dock värt att notera att produkten innehåller två drivgaser som kan orsaka allergi och irritation. Enstaka användare har även upplevt att de inte fick önskad färg, att produkten var klibbig och att den tog lång tid att torka.

4

Dove Tanning Mousse Medium to Dark
Tanning Mousse, 150 ml Dove Brun utan sol - Kropp

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

3.9/5

Brun utan sol mousse som ska vara lämplig för medium till mörka hudtoner. Denna BUS är omtyckt av många för att den ger en olivfärgad nyans utan orange effekt och ger en naturlig, solkysst ton. Vi har upplevt att den torkar snabbt.

Däremot ser vi att den innehåller flera riskämnen bland ingredienserna. Många doftämnen samt två drivgaser som kan ge kontaktallergi. Produktinnehållet ligger på en medelnivå, medan brun utan sol i topp har betydligt färre riskämnen. Enstaka användare upplever att produkten kan kräva flera appliceringar för att uppnå en tydligare färg.

5

St.Moriz Professional 1 Hour Tan Mousse
St.Moriz Professional 1 Hour Tan 200ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

4.2/5

6

St. Tropez Self Tan Express Mousse
St Tropez Self Tan Express Mousse (200ml)

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

4.5/5

7

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark
Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

Hur fungerar brun utan sol?

De flesta brun utan sol produkter innehåller ett ämne som heter dihydroxiaceton (DHA). Den tillfälliga solbrännan uppstår när dihydroxiaceton reagerar med proteinet i huden. Färgen uppstår inom några timmar och stannar kvar tills det yttersta hudlagret har nötts bort eller fallit av på naturlig väg.

Halten av DHA i en brun utan sol-produkt avgör hur mörkt resultatet blir. En produkt får dock inte innehålla hur höga halter som helst.

Vill du läsa mer om vad som är bra att tänka på vid användning gå in på Läkemedelsverket. 

Fördelar med brun utan sol:

  • BUS ger dig en gyllenbrun färg utan att utsätta huden för solens skadliga UV-strålar. Detta minskar bland annat risken för solbränna, för tidigt åldrande och hudcancer.
  • Inget solsting eller solbränna. Du slipper obehag som solsvedda och smärtsam solbränna.
  • Fungerar året runt. Du kan få en solbränna när du vill, oavsett årstid eller väder.
  • Kan ge huden lyster. Vissa BUS-produkter innehåller fuktgivande ingredienser som kan ge huden lyster.

Nackdelar med brun utan sol:

  • Färgen ger inte skydd mot solens UV strålar.
  • Visa brun utan sol produkter innehåller parfym. Parfymämnen i kombination med solens strålar kan ge allergiska reaktioner om du är känslig.
  • Vissa BUS-produkter kan reagera med döda hudceller på armbågar, knän och anklar och ge en mörkare färg på dessa områden. Extra noggrann applicering behövs här för att undvika missfärgning.
  • Applicering kan vara knepig, vilket leder till ojämn färg om man inte är noggrann. Exfoliering innan applicering och användning av appliceringsvantar kan hjälpa. 
  • Produkter avsedda för användning hemma tenderar att ha en lägre koncentration av dihydroxyaceton (DHA) jämfört med de som professionella salonger använder. Om du planerar att genomgå en brun-utan-sol behandling på en salong, är det klokt att diskutera med din behandlare för att försäkra dig om att DHA-halten i de produkter som används inte överskrider 10 procent. Även om det inte finns några kända risker associerade med DHA, är de långsiktiga effekterna av högre koncentrationer på människors hälsa fortfarande inte helt utforskade.

Vi har sammanställt 10 brun utan sol misstag att undvika

För att uppnå en jämn och naturlig solbränna med brun utan sol (BUS) är det viktigt att undvika vissa vanliga misstag.

Förberedelser

Inte exfoliera huden: Att exfoliera huden innan applicering av brun utan sol tar bort döda hudceller och ger en jämnare färg.

✔ Inte använda fuktighetskräm: Torr hud absorberar BUS ojämnt, vilket kan leda till fläckar. Använd en fuktighetskräm på torr hud innan applicering.

✔ Applicera på smutsig hud: Smuts och olja på huden kan hindra BUS från att fästa ordentligt.

✔ Inte testa produkten på en liten hudyta först: Vissa personer kan vara allergiska mot ingredienser i BUS. Testa produkten på en liten hudyta innan du applicerar den på hela kroppen.

✔ Använda en produkt med för hög DHA-halt: Ju högre DHA-halt, desto mörkare blir brännan. Börja med en produkt med låg DHA-halt och öka gradvis om du vill ha en mörkare bränna.

Applicering

✔ För lite produkt: Använd tillräckligt med produkt för att täcka hela kroppen jämnt.

✔ Ojämn applicering: Var extra noggrann vid applicering på områden som armbågar, knän och anklar, där huden tenderar att vara torrare.

✔ Inte använda appliceringsvantar: Använd appliceringsvantar för att undvika att få BUS på handflatorna och naglarna.

Efter applicering

✔ Inte tvätta händerna: Tvätta händerna noggrant efter applicering för att undvika att få BUS på handflatorna.

✔ Duscha för tidigt: Vissa BUS-produkter behöver tid att verka innan du kan duscha. Läs instruktionerna noggrant.

Genom att undvika dessa misstag kan du få en fin och jämn brun utan sol färg som ser naturlig ut.

Brun utan sol: Mousse, Spray, Lotion & Mist – Vilken passar dig?

Brun utan sol (BUS) produkter kommer i flera olika former, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. Valet av form beror ofta på personliga preferenser, hudtyp och önskat resultat. Här är en översikt över de vanligaste formerna och deras skillnader:

Form Fördelar Nackdelar
Mousse Lätt att applicera jämnt. Torkar snabbt och tenderar inte att lämna några rester. Kan torka ut huden.
Spray Snabb och enkel applicering. Kan bli ojämnt om man inte är försiktig.
Lotion Återfuktande. Ger oftast en gradvis bränna. De tar vanligtvis längst tid att absorbera och torka.
Mist Lätt och fräsch formula som är enkel att applicera. Lätt att tvätta bort. Lägst koncentration av DHA, kräver fler appliceringar. Kan vara svårt att se var du applicerat.

Share:

Facebook
Pinterest
Email
Picture of Peter Jonsson

Peter Jonsson

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.