Bäst i test volymbalsam för tunt hår

volymbalsam för tunt hår

Söker du ett effektivt sätt att ge ditt tunna och livlösa hår ny volym? Upptäck det bästa volymbalsam för tunt hår som kan transformera ditt hår och ge det den fyllighet, volym och livfullhet det förtjänar! I den här artikeln hittar du vår topplista över volym balsam bäst i test. Läs vidare för att få reda på mer.

Tunt och fint hår är ett vanligt bekymmer för många och kan bero på en rad olika orsaker såsom genetik, åldrande eller felaktig hårvård. Det kan vara utmanande att hitta produkter som effektivt ger volym utan att tynga ner håret. Volymbalsam är en perfekt produkt för dig som har tunt eller platt hår. Ett bra volymbalsam kan hjälpa till att ge håret volym och fyllighet, vilket kan göra att det ser friskare och mer välvårdat ut.

I denna omfattande recension kommer vi att granska och utvärdera de bästa balsamen på marknaden, speciellt utformade för att bekämpa problem med tunt och fint hår. Vi vet att rätt balsam kan göra underverk för att lyfta och ge liv åt tunt hår. Därför har vi noggrant granskat och bedömt marknadens topp balsam, särskilt framtaget för denna hårtyp. Vi kommer att fokusera på produkternas effektivitet, ingredienser och användarupplevelse. Låt oss guida dig mot ett fylligare och mer levande hår!

Vill du ytterligare förbättra ditt hårs utseende och känsla? Kolla in vår artikel ”Bäst i test volymschampo för tunt hår”, där vi djupdyker i de bästa schampona för tunt hår, deras innehåll och användarrecensioner.

7 ultimata volymbalsam för tunt hår – optimera ditt hårs fyllighet

1

Moroccanoil Extra Volume Conditioner
Moroccanoil Extra Volume Conditioner (250 ml)

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 4 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Omtyckt volymgivande balsam som är en bästsäljare. Det innehåller färre riskämnen bland ingredienserna än genomsnittet. Användare upplever att de får volym och glans i håret. Enstaka märker dock ingen effekt på volymen. Balsamet är ändå väl värt att prova.

2

Redken Volume Injection Conditioner
Redken Volume Injection Conditioner 300ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 4 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Redken Volume Injection Conditioner är ett mycket omtyckt balsam av många och har utsetts till bästa volymbalsam för torrt hår av Femina. Personer som använder balsamet upplever att de får den volym de önskar och fukt utan att tynga ner håret. Dessutom är det mycket drygt. Produkten innehåller flera doftämnen och konserveringsmedel, men det ligger under genomsnittet för balsam i denna kategori. Bland de negativa aspekterna märker enstaka användare att doften upplevs som för blommig.

Balsamet är definitivt värt att prova. Vi har också granskat Redken All Soft schampo närmare, se här för vår bedömning.

3

Björn Axén Volumizing Conditioner
Björn Axén Volumizing Conditioner 250 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 4 av 5

Användarbetyg:

3.8/5

Detta återfuktande och volymgivande balsam passar alla hårtyper. Femina utsåg det till bästa balsam för volym. Enstaka användare upplever att håret blir fylligare och får tillförd fukt utan att tynga ner det. Samtidigt tycker några att håret blir stripigt och att det inte ger någon volym. Balsamet innehåller få riskämnen, vilket är bättre än genomsnittet. Det kan vara värt att prova det.

4

Joico Joifull Volumizing Conditioner
Joico Joifull Volumizing Conditioner 250 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.8/5

ELLE utsåg Joico Joifull Volumizing Conditioner och Joico Joifull Volumizing Shampoo (läs här hur schampot presterade i testet) till de bästa volymprodukterna. De är inte ensamma om den utmärkelsen; många användare med tunt hår upplever en märkbar skillnad och får en fylligare känsla i håret. Dessutom har de en trevlig doft. Det som drar ner betyget är ingredienserna, eftersom produkterna innehåller flera riskämnen som kan orsaka kontaktallergi.

5

Ida Warg Volume Conditioner
Ida Warg Volume Conditioner 250ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.2/5

6

Maria Nila Pure Volume Conditioner
Maria Nila Pure Volume Conditioner 300ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

4.7/5

Vi har även granskat Maria Nila Pure Volume Shampoo, se här för vår bedömning.

7

Kevin Murphy Plumping Rinse
Kevin Murphy Plumping Rinse 250ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

3.5/5

Vi har även granskat Kevin Murphy Plumping Wash, se här för vår bedömning.

Hur skiljer sig volymbalsam från andra balsam?

Volymbalsam skiljer sig från traditionella balsam genom sina unika egenskaper som specifikt syftar till att ge ditt hår ett lyft.

  1. Lättviktsformulering: Till skillnad från vanliga balsam använder volymbalsam lättare ingredienser för att förhindra att håret tyngs ner.
  2. Mindre Oljor och Silikoner: Dessa balsam undviker tunga oljor och silikoner, vilka ofta gör håret platt, för att istället ge en mer luftig känsla.
  3. Stärkande Protein och Keratin: Många volymbalsam är berikade med protein och keratin, vilket stärker håret och ger en naturlig fyllighet.
  4. Balanserad Fuktighet: De är formulerade för att ge optimal fuktighet utan att göra håret tungt.

Vilket volymbalsam är rätt för dig?

Att välja ett volymbalsam som passar ditt hårs behov kan göra en stor skillnad. Kom ihåg att resultaten kan variera beroende på hårtyp och andra använda hårprodukter.

När du väljer ett volymbalsam är det viktigt att tänka på dina hårbehov. Om du har torrt hår bör du välja ett volymbalsam som också är återfuktande. Om du har tunt hår bör du välja ett volymbalsam som innehåller ingredienser som kan ge håret volym, till exempel stärkelse eller protein.

Så behåller du volym i ditt hår längre

Att få volym i håret att hålla under en längre tid kan vara en utmaning, men det finns flera metoder och produkter som kan hjälpa till. Här är några tips för att få maximal volym från ditt volymbalsam:

Tvätta håret med ett volymschampo. Ett volymschampo hjälper till att förbereda håret för att ta emot volymbalsamet.
Applicera volymbalsamet från rötterna till topparna. Detta hjälper till att ge håret volym från roten.
Låt balsamet sitta i i några minuter. Detta ger balsamet tid att arbeta med håret.
Skölja ur balsamet noggrant. Överflödigt balsam kan tynga ner håret och göra det mindre voluminöst.
Att avsluta med stylingprodukter så som volymspray, volymmousse  kan också hjälpa till att ge håret extra volym. 
Torka håret med hårfön (använd en rundborste för att lyfta håret vid rötterna) eller varmluftsborste. När du torkar håret, böj dig framåt så att håret hänger ner. Detta hjälper till att lyfta rötterna från din skalp och skapa mer volym.  
Sätt upp håret när du sover i en lös knut eller fläta, detta kan hjälpa till att bevara volymen.

Share:

Facebook
Pinterest
Email
Picture of Peter Jonsson

Peter Jonsson

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.