Bäst i test silverschampo

Silverschampo

Sökandet efter det perfekta silverschampot har blivit en topprioritet för många med blont, grått eller blekt hår. Att navigera i denna djungel av produkter kan kännas överväldigande, med allt från budgetalternativ till salongsexklusiva märken som lovar att neutralisera gula toner och återställa ditt hårs strålande glans.

Men vilket silverschampo är verkligen bäst i test? Vilken produkt kan du lita på för att leverera lysande resultat utan att kompromissa med hårhälsan? Non-toxic Beauty.se ger dig tips om de silverschampon som har presterat bäst i våra tester. I den följande artikeln går vi i detalj genom de olika schampon vi har testat, där vi analyserar deras innehåll och betyg från användare.

Om du letar efter andra typer av schampon kan du hitta dem i vår artikel om Skonsamma schampon. Alla schampon vi har undersökt hittar du här.

7 effektiva silverschampon för en strålande blond glans

1

Davines Heart of Glass Silkening Shampoo
Davines Heart of Glass Silkening Shampoo, 250ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 4 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Väldigt omtyckt glansgivande silverschampo som har fått högt betyg av flera tidningar. Många upplever att schampot ger en klarare nyans åt håret och gör det mjukt utan att det känns uttorkat. Det innehåller mycket få  skadliga ämnen bland ingredienserna. En nackdel är att vissa anser att man behöver använda det regelbundet för att behålla effekten.

2

Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4
Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4 250 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

Väldigt omtyckt tonande schampo som har fördelar som att neutralisera gula toner, stärka håret och vara sulfatfri. Den har dock nackdelar som högt pris, potential för övertoning och risken för att torka ut håret. Precis som Davines innehåller detta schampo doftämnen och ämnen som kan ge kontaktallergi. 

3

Maria Nila Sheer Silver Shampoo
Maria Nila Sheer Silver Shampoo 350ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

Maria Nila sheer silver schampo ger en snygg, askig ton till håret samtidigt som den vårdar håret. Kan upplevas aningen strävt vid tvätt. Produkten kan vara relativt dyr jämfört med vanliga schampon. Liksom andra silverschampon är detta fri från parabener och sulfater, men det innehåller silikon. Produkten innehåller ett flertal doftämnen som kan ge allergi. 

4

Fanola No Yellow Schampo
Fanola No Yellow Shampoo 350ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

Silverschampot har högt användarbetyg och uppskattas av många för dess förmåga att ge en vacker nyans och ta bort gula toner. Resultatet är jämnt och håret förblir mjukt och friskt. Det är dock viktigt att notera att vissa användare har rapporterat om torr hårbotten och hår efter användning.

Produkten innehåller två ämnen som potentiellt kan irritera hårbotten, vilket kan vara en nackdel för personer med känslig hud eller hårbotten. När det kommer till riskbedömning, innehåller produkten lika många eller färre riskämnen än genomsnittet. 

5

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo
Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.5/5

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet schampo är ett effektivt silverschampo som hjälper till att avlägsna gula toner från blont eller blekt hår samtidigt som det ger en mjuk och välmående känsla.  En riktig favorit bland många användare. Även om priset är högt så upplevs schampot vara väldigt drygt. Toningseffekten kan vara stark om det överanvänds. För att uppnå bästa resultat bör det användas med försiktighet.

Produkten innehåller citronsyra som kan orsaka allergiska reaktioner. Dessutom innehåller schampot  sulfat och silikon.

6

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo
fudge Clean Blonde Violet-Toning Shampoo 250 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Sammanfattningsvis är Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo ett effektivt silverschampo som hjälper till att ta bort gula toner från blont hår. Det ger en svalare nyans, har en fin doft och är enkelt att använda. Dock kan det vara uttorkande om det används för ofta. Använd med försiktighet och komplettera med lämplig hårvård för att uppnå bästa resultat.

Det som drar ner betyget är ingredienserna. Produkten ligger lång under medel då den innehåller många riskämnen som kan ge allergi och irritera huden. 

7

L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo
L'Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo 200 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

3.9/5

L’Oréal Paris Elvital Color-Vive Purple Shampoo är prisvärt och utformat för att bekämpa gula toner i blont eller grått hår. Vissa användare har dock inte fått önskat resultat.

Produkten innehåller ämnen som kan ge irritation, allergi och vara hormonstörande. Produkten har betydligt fler riskämnen än medel.  

Hur fungerar silverschampo?

Silverschampo är en oumbärlig hjälpreda, särskilt för de med blont hår som strävar efter kalla nyanser eller de som vill ge lyster och liv åt grått hår. Silverschampo innehåller lila pigment som neutraliserar gula och kopparfärgade toner i blont eller grått hår. Genom att använda silverschampo kan du uppnå en kall och askig nyans.

Det är viktigt att komma ihåg att silverschampo inte ger en permanent förändring. Om du vill bli helt av med gula eller guldiga nyanser i håret behöver du överväga en toning eller färgning. Dock är silverschampo en utmärkt kompletterande produkt mellan dina besök hos frisören för att behålla den önskade nyansen.

Hur ofta ska jag använda silverschampo?

Hur ofta du bör använda silverschampo varierar beroende på dina specifika behov och vilken typ av produkt du använder. Många följer dock en generell riktlinje som rekommenderar att använda silverschampo 1-2 gånger i veckan eller varannan till var tredje tvätt. Detta ger dig möjlighet att bevara den önskade nyansen i ditt hår utan att överanvända produkten. Det är alltid bra att anpassa användningsfrekvensen efter ditt eget hår och de resultat du vill uppnå.

Hur länge ska jag låta silverschampot verka?

Det är viktigt att notera att olika silverschampon har varierande rekommenderad verkningstid, så det är viktigt att läsa noggrant på förpackningen innan du använder dem. Vanligtvis ligger verkningstiden någonstans mellan 2-5 minuter. Resultatet av användningen kan också variera beroende på din hårtyp. 

Om ditt hår är mycket blekt och torrt, har det en tendens att absorbera mer av de lila pigmenten, så du kan se en snabbare förändring i nyansen. Å andra sidan kan obehandlat hår kräva en längre verkningstid för att uppnå önskade resultat.

Det är dock viktigt att komma ihåg att en längre verkningstid inte nödvändigtvis innebär bättre resultat. Överdriven användning av silverschampo kan faktiskt leda till övertoning eller en oönskad nyans.

Kan silverschampo användas på naturligt grått hår?

Det är en vanlig missuppfattning att silverschampo enbart är avsett för blonda hår, men sanningen är att de lila pigmenten som finns i silverschampo har förmågan att neutralisera gula nyanser. Detta innebär att silverschampo även är en utmärkt produkt för personer med grått hår. Grått hår kan också utveckla gula eller kopparfärgade toner över tid, och silverschampo kan hjälpa till att ge det en renare och svalare nyans.

Kan brunetter använda silverschampo?

Silverschampo är främst utformat för att neutralisera gula och kopparfärgade toner i blont eller grått hår. Det är inte den mest lämpliga produkten för brunetter eftersom de lila pigmenten i silverschampo inte kommer att ha samma effekt på mörka nyanser.

För brunetter som vill motverka varma toner i sitt bruna hår rekommenderas istället användning av ett blått schampo eller balsam. Blåa produkter kan hjälpa till att neutralisera de varma, rödaktiga eller kopparfärgade tonerna som ibland kan uppstå i brunett hår. Så om du har brunt hår och vill bibehålla eller förbättra din färg utan oönskade toner, överväg att använda ett blått schampo eller balsam istället för silverschampo.

Kan jag använda silverschampo på färgat hår?

Ja, silverschampo kan användas på färgat hår för att bibehålla en kall nyans eller ta bort gula toner. Det är viktigt att följa anvisningarna och inte överanvända det.

Hur påverkar silverschampo hårets hälsa?

Silverschampo kan torka ut håret om det används överdrivet. För att bevara hårets hälsa är det viktigt att använda produkten med måtta och komplettera med återfuktande produkter vid behov. 

Share:

Facebook
Pinterest
Email
Picture of Peter Jonsson

Peter Jonsson

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.