Bästa body lotion för din hud

Vilken bodylotion ska jag välja? Här är våra bästa tips!

Det skandinaviska klimatet kan vara tufft för huden. Vintertid är det isande kallt och blåsigt medan solstrålarna på sommaren är starka. En viktig del av hudvårdsrutinen är att återfukta kroppen, särskilt eftersom huden blir torr efter allt duschande. Unna dig skön avkoppling efter en lång dusch och smörj in kroppen med en väldoftande och behaglig bodylotion. Osäker på vilken? Vi guidar dig genom hudvårdsdjungeln.

Nedan ser du de bästa bodylotion som vi testat:

 

Fördelarna med bodylotion

Regelbunden användning av bodylotion ger en lenare och spänstigare hud, vilket minskar risken för irritation och utslag. Om du dessutom har problem med eksem eller andra hudåkommor finns det produkter som passar särskilt bra. Flera ämnen i lotion stärker hudens skyddsbarriär och kan minska uppkomsten av rynkor, exempelvis kring hals och bröst. Här är några exempel på besvär produkten kan lindra:

  • Celluliter
  • Akne
  • Eksem
  • Keratosis pilaris
  • Torrhet
  • Slapp hud

Förutom att bodylotion är bra för din hud är själva appliceringen en trevlig stund där även sinnet får en rejäl boost.

Hur applicerar jag bodylotion?

Klicka ut en generös dos bodylotion i handflatan och gnugga handflatorna mot varandra för att värma upp produkten. Fördela produkten jämnt över kroppen. Massera in med cirkulerande rörelser och glöm inte partier som hals och nacke. Vänta gärna med att ta på kläderna direkt efter applicering. Om du är mycket torr ska du helst smörja dig morgon och kväll. Annars brukar det räcka med att återfukta efter en varm dusch.

Vilken bodylotion passar mig?

Flera faktorer spelar in, exempelvis kan årstiden påverka. Du behöver möjligen en fetare kroppskräm vintertid och en lättare variant under sommaren. Vid solsveda kan det vara bra med en produkt som innehåller aloe vera. Om du har någon speciell doft som du föredrar rekommenderar vi dig att köpa alla produkter ur samma serie så att dofterna inte krockar. Hudvårdsföretagen brukar vara kreativa och erbjuder både blommiga dofter, fruktnoter och mer jordiga doftnoter som sandelträ eller oliv.

Torr hud? Välj en återfuktande kroppskräm

En riktigt fet och återfuktande kräm innehåller ibland rikligt med näringsrik sheasmör. Oftast säljs dessa i burkar och kallas kroppskräm eller “body butter” på engelska. Kroppskräm har till skillnad från lotion en rinnigare konsistens

Cetaphils produkter har kliniskt bevisad effekt för riktiga torrisar. Trots att förpackningen är ganska tråkig gömmer sig en riktig juvel till lotion här i. Framgångsreceptet stavas fuktbevarande hyaluronsyra som hjälper mot torr hud. Även niacinamid, ceramid och allantoin ser till att återfukta ordentligt.

Vilken bodylotion är bäst i test?

Av hygieniska skäl är en bodylotion med ordentlig pump ett klokt val. Om du stoppar ner fingrarna i en burk med kroppskräm riskerar det att hamna bakterier i produkten. Många bodylotions kommer i den smarta pumpformen. Några av dessa är La Roche-Posay och Mini-Derm. De är praktiska att ställa på sängbordet så att du kommer ihåg att applicera krämen regelbundet.

La Roche Posay är ett omtyckt hudvårdsmärke som andas fransk lyx. En av deras kroppskrämer innehåller lipider, vilket är perfekt för känslig och eksembenägen hud. Mini-Derm innehåller glycerol, en effektiv fuktbindare i en förpackning som räcker länge till hela familjen.

Flera härliga och lyxiga kroppsprodukter är i det övre prissegmentet, men det finns även passande budgetval. Niveas kroppskräm är en riktig klassiker som ofta toppar olika produktrecensioner Denna produkt är en rejäl fuktboost och doften känns välbekant och trygg. Krämen är tjock men går in i huden ordentligt efter ett tag och verkar effektivt. Dessutom kan plåtburken användas till något annat när den är tömd.

 

Ekologisk bodylotion

Det finns en uppsjö av olika ekologiska produkter som vanligtvis inte innehåller syntetiska doftämnen, silikoner eller petroleum. Dock kan de innehålla en drös med andra ärmnen som är mindre bra.  Några värda att nämna är Maria Åkerberg, Urtekram och Weleda. Maria Åkerbergs produkter ryms i minimalistiska, snygga förpackningar och har härliga dofter av patchouli eller neroli. Om du är ute efter en ekologisk och/eller vegansk bodylotion brukar de märkas med Ecocert, Leaping Bunny eller Svanen.d.

 

Ett steg närmare din favorit bodylotion

Vi hoppas att du blivit lite klokare kring valet av bodylotion. Tänk på att du vill vara nöjd med ditt val eftersom produkten ofta räcker ett tag. Oavsett om du har tor hud, behöver vanlig återfuktning eller besväras av eksem finns det härliga och sköna kroppsprodukter för dig.

Share:

Facebook
Pinterest
Picture of Peter Jonsson

Peter Jonsson

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.