Bäst i test leave-in balsam & conditioner

Leave-in Balsam

Är du på jakt efter det perfekta leave-in balsam som ger ditt hår precis vad det behöver?

Oavsett om du har lockigt, rakt, fint eller torrt hår, har vi sammanställt de bästa leave-in conditioner. Non-toxicbeauty.se har granskat innehållsförteckningen för de mest populära leave-in treatment och klassat dem efter deras innehåll samt betyg från användare för att hjälpa dig att hitta rätt produkt.

Om du är nyfiken på Balsammetoden har vi tagit fram en guide som du kan läsa om i vår artikel Bästa balsamet och den kompletta guiden om balsammetoden. Alla balsam vi har undersökt hittar du här.

9 fantastiska leave-in treatment: närande, skyddande, återfuktande för ditt hår

1

ingredien Curl Build M Care
ingredien Curl Build Leave-in balsam

Betyg för ingredienser:

Betyg 5 av 5

Användarbetyg:

4.2/5

Last updated: 2024-04-13 12:06:35

Produkten innehåller inga riskämnen och får betyget 5 av 5, bästa möjliga. Dessutom är detta en leave-in spraybalsam som är omtyckt.  Ingredien curl build M care fungerar som en daglig fukthöjare för att framhäva lockar. Den är dessutom godkänd för användning enligt Curly Girl-metoden.

Leave-in spraybalsam är väl värt att prova. 

2

Lanza Healing Moisture Moi Moi Moisturizing Mist
Lanza Healing Moisture Moi Moi Moisturizing Mist spraybalsam

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 4 av 5

Användarbetyg:

4.7/5

Lanza Healing Moisture Moi Moi Moisturizing Mist är ett populärt spraybalsam och valts som bästa balsamspray för torrt hår av Damernas Värld.

Användare upplever att det ger fukt utan att tynga ner. Speciellt uppskattat av de med lockigt, frissbenäget hår. En nackdel är att en del finner att produkten tar slut snabbt. Denna leave-in conditioner är definitivt värt att prova.

3

Lanza Keratin Healing Oil Defrizz Cream
Lanza Keratin Healing Oil Defrizz Cream, balsamspary

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.7/5

Last updated: 2024-04-13 12:06:36

Lanza Keratin Healing Oil Defrizz Cream är mycket uppskattad, rekommenderad av Metro Mode och ELLE för frissigt hår. Användare med frissigt och torrt hår är mycket nöjda med produkten. Denna leave-in balsamspray gör håret mjukt och glansigt samt underlättar utredning.

Den innehåller dock flera riskämnen som kan vara allergiframkallande, hudirriterande och miljöskadliga. De negativa egenskaperna är att enstaka användare upplever kortvarig effekt på frisskontroll. Med sina höga användarbetyg kan denna balsamspray ändå vara värd att prova.

4

Moroccanoil All in One Leave-in Conditioner
Moroccanoil All in One Leave-in Conditioner

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

Leave-in Conditioner som har väldigt höga användarbetyg. Flera upplever att balsamsprayen reder ut håret bra utan att tynga ner det.

Innehåller  ämnen som kan vara hormonstörande, orsaka allergi och doftämnen. Enstaka användare upplever att balsamsprayen inte är tillräckligt återfuktande. 

5

Maria Nilas Structure Repair Leave-in Cream
Maria Nila Structure Repair Leave-In Cream

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

Leave-in balsam med höga användarbetyg, omtyckt av Elle, Metro Mode och Lyko. Många upplever att det gör håret mjukt, frissfritt och lätt att reda ut. Dessutom har produkten en behaglig doft och är dryg.

Den innehåller dock ämnen som kan vara hormonstörande, orsaka allergi och doftämnen. Vissa användare finner att balsamsprayen inte är tillräckligt återfuktande.

6

Davines OI All in One Milk
Davines OI All in One Milk - Leave-in Spray

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

7

K18 Leave In Molecular Repair Mask
K18 Leave In Molecular Repair Mask

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.4/5

8

Kérastase Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale leave-in
Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale Leave-in Serum

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.3/5

9

Kevin Murphy Blow.Dry Ever.Lift
Kevin Murphy Blow.Dry Ever.Lift

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

3.5/5

10

Olaplex Bond Smoother No.6
Leave-in balsam Olaplex Bond Smoother No.6

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Vad är Leave-in Balsam & Leave-n Cream?

Leave in-balsam, även känt som leave-in conditioner, är en typ av balsam som är avsett att sprayas i håret för att återfukta, nära och skydda håret. Precis som namnet antyder, ska det inte sköljas ur efter applicering. Dess tunna formula underlättar utredning av tovor och ger en lätt glans.
För personer med fint hår är en leave-in spray idealisk, eftersom den inte tynger ner håret.

För de med lockigt hår eller frissigt hår, kan en leave-in kräm vara mer lämplig, då den intensivare vård och återfuktning. En leave-in cream är en tjockare kräm som ger mer fukt än leave-in conditioner. Även denna tvättas inte ur.

Fördelar med Leave-in treatment

Från att tillföra fukt till att erbjuda värmeskydd, leave-in balsam är fyllda med fördelar. De är idealiska för att förbättra hårets textur, minska frissighet och till och med skydda hårfärg. Dessutom är spraybalsams mångsidighet att de finns i olika varianter anpassade för olika hårtyper; tunt, tjockt, lockigt, rakt, färgbehandlat och skadat hår. Särskilt användbart är leave-in balsam för personer med torrt eller skadat hår.

Leave-in balsam har flera fördelar för håret. Här är några av de vanligaste fördelarna:

  • Återfuktning: Leave-in balsam hjälper till att återfukta torrt hår och förhindrar att det blir sprött och skört.
  • Näring: Leave-in conditioner innehåller ofta näringsrika ingredienser som hjälper till att stärka håret och göra det mer motståndskraftigt mot skador.
  • Skydd: Leave-in balsam kan hjälpa till att skydda håret från skador orsakade av yttre faktorer.

 

Vilka Bör Använda Leave-In balsam?

Leave-in balsam är en mångsidig produkt som kan vara till stor nytta för en mängd olika hårtyper. Dessa balsam finns i flera olika former, vilket gör dem lämpliga för nästan alla. De är särskilt fördelaktiga för dem med lätt trassligt hår eller för de som ofta stylar sitt hår. För personer med torrt hår, särskilt de med texturerade hårtyper kan leave-in balsam erbjuda en mycket effektiv fuktboost.

Även personer med fett hår kan ha nytta av leave-in balsam, trots att det kan verka motsägelsefullt. Nyckeln här är att applicera produkten sparsamt och fokusera på hårets längder för att undvika att göra hårbotten fetare.

Leave-in balsam för barn, vars hår ofta kan bli trassligt, är en leave-in balsamspray ett utmärkt alternativ för att enkelt reda ut tovor och knutar. Denna produkttyp är lätt att använda och kan göra hårborstningen till en smidigare upplevelse för både förälder och barn.

Hur man applicerar leave-in conditioner

 

Steg 1. Tvätta och handdukstorka håret.

Börja med att tvätta ditt hår som vanligt. Efter schamponering och balsam, kläm försiktigt ut överflödigt vatten och handdukstorka ditt hår. Det är viktigt att ditt hår är fuktigt men inte drivvått när du applicerar din leave-in conditioner.

Steg 2. Applicera Leave-In conditionern.

Ta en liten mängd av produkten (beroende på hårets längd och tjocklek) och applicera jämnt från mitten till hårets ändar. Undvik hårbotten för att förhindra att håret blir fett. För bästa resultat, använd en bredtandad kam för att försiktigt kamma igenom håret och säkerställa jämn fördelning av produkten.

Steg 3. Styla som vanligt.

Efter att ha applicerat leave-in conditionern, kan du föna ditt hår som vanligt eller låta det lufttorka. Leave-in conditioner hjälper till att skydda mot värme och minskar frissighet, så det är ett utmärkt tillägg till din stylingrutin.

EXTRA TIPS!

– För extra vård, överväg att använda en leave-in conditioner med UV-skydd för att skydda ditt hår mot solens skadliga strålar.

– Om du har mycket fint hår, välj en lättviktsformulering för att undvika att tynga ner ditt hår.

– För tjockt eller lockigt hår, kan en krämigare leave-in conditioner vara mer effektiv för att ge intensiv återfuktning och definition.

Kom ihåg att regelbunden användning av en leave-in conditioner kan förbättra hårets allmänna hälsa och utseende. Genom att följa dessa enkla steg kan du hålla ditt hår återfuktat, friskt och skinande varje dag.

Share:

Facebook
Pinterest
Email
Peter Jonsson

Peter Jonsson

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.