Bäst i test volymschampo för tunt hår

Bästa volymschampo

Drömmer du om att få fylligt och volymrikt hår? För många människor är tunt hår en daglig kamp, och att hitta rätt schampo kan vara avgörande för att uppnå den önskade looken.

Men med så många olika volymschampon på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som är bäst för dina behov. Oroa dig inte! Vi har sammanställt en lista över de bästa volymschamponen för tunt hår som verkligen fungerar. Läs vidare för att upptäcka de bästa produkterna som kan ge dig den volymen du alltid velat ha.

Letar du efter andra typer schampon så kan du hitta dem i vår artikel om Skonsamma schampon. Vi har även test på bästa schampo för fett hår samt schampo utan sulfater Alla schampon vi har undersökt hittar du här.

7 bra volymschampon som ger tunt hår fyllighet

1

Nine Yards Go Loud Volume Shampoo
Nine Yards Go Loud Volume Shampoo 300 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 5 av 5

Användarbetyg:

4.7/5

Ett volymschampo för fint och tunt hår med en mild sulfatfri rengöring. Innehåller mycket få riskämnen bland ingredienserna. De negativa egenskaperna är att enstaka tycker inte produkten inte luktar så gott och att produkten är lite dyr. Produkten innehåller ingen sulfat, silikon eller parabener utan enbart citronsyra. Schampot har väldigt högt kundbetyg och är väl värt att prova.

2

Lernberger Stafsing Schampoo For Volume
Lernberger Stafsing Schampoo For Volume 250ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 5 av 5

Användarbetyg:

3.5/5

Schampot rengör väldigt skonsamt samtidigt som det ger volym till håret. Innehåller mycket få riskämnen bland ingredienserna. De negativa egenskaperna är att enstaka tycker inte produkten rengör så bra och volymen inte blir så stor. Produkten innehåller ingen sulfat, silikon eller parabener utan enbart citronsyra. Schampot har blivit omnämnd i flera tidningar är väl värt att prova. 

3

Joico Joifull Volumizing Shampoo
Joico Joifull Volumizing Shampoo 300 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.7/5

Joico Joifull Volumizing Shampoo är väldigt omtyckt av många och bland annat ELLE rekommenderar schampot. Personer som använder schampot upplever att håret blir luftigt och fylligt. Schampot är drygt och doftar gott. Innehåller flera riskämnen bland ingredienserna bland annat två som är starkt kopplad till kontaktallergi. De negativa egenskaperna är att enstaka tycker schampot inte ger så mycket volym, dock är det väldigt få som är negativa. Med höga användarbetyg så kan schampot vara värt att prova.

4

Kérastase Densifique Bain Densité
Kérastase Densifique Bain Densité 250ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Kerastase volym schampo är väldigt omtyckt av många och bland annat ELLE rekommenderar schampot. Användare som använder schampot upplever att håret får fyllighet, densitet och glans. Schampot gör att håret håller sig rent länge och är drygt. Innehåller flera riskämnen bland ingredienserna främst doftämnen som kan irritera huden och ge allergi. De negativa egenskaperna är att enstaka tycker schampot doftar mycket och ger mer fukt än glans. Med höga användarbetyg så kan schampot vara värt att prova.

5

Kevin Murphy Plumping Wash
Kevin Murphy Plumping Wash 250ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

4.1/5

Kevin Murphys volym schampo är omtyckt av användare. Flera upplever håret blir tjockare och glansigare.  Innehåller flera riskämnen bland ingredienserna främst doftämnen som kan orsaka allergi och irritera huden. Enstaka användare upplever att schampot gör håret statiskt och har en stark doft. Har du tunt hår kan det vara värt att prova.

6

Maria Nila Pure Volume Shampoo
Maria Nila Pure Volume Shampoo 350 ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 3 av 5

Användarbetyg:

3.7/5

Maria Nila Volymschampo är omtyckt och användare upplever att de får volym. Många som använder schampot tycker det inte tynger ner, löddrar bra och är drygt. Innehåller flera riskämnen bland ingredienserna, främst doftämnen som kan orsaka allergi och irritera huden. Enstaka upplever att håret behöver tvättas oftare och gav inte den volym som önskas. 

7

Lanza Healing Volume Thickening Shampoo
Lanza Healing Volume Thickening Shampoo 300ml

Rekommenderas av:

Betyg för ingredienser:

Betyg 2 av 5

Användarbetyg:

4.6/5

Lanza volymschampo är omtyckt av användarna och gör håret fylligare. Innehåller många riskämnen bland ingredienserna, bland annat  ämnen som kan vara hormonstörande och ge allergi. Dessa ingredienser kunde lätt undvikas men tillverkaren vill ha en viss färg på produkten.  Produkten innehåller fler riskämnen än medel. Enstaka tycker det inte blev någon volym förändring och att håret kändes fettigt.

Hur ofta ska jag använda volymschampo för att uppnå önskad effekt?

Det beror på ditt hår och hur mycket volym du vill ha. Generellt sett kan du använda volymschampo varje gång du tvättar håret eller varannan gång om du har torrt hår. Det är viktigt att inte överanvända volymschampo eftersom det kan torka ut håret och göra det sprött.

Passar volymschampo för alla hårtyper?

Volymschampo är vanligtvis bäst lämpat för personer med fint eller tunt hår, eftersom det hjälper till att lyfta och ge volym till håret. Men det kan också användas av personer med andra hårtyper, såsom normalt eller tjockt hår. Det är viktigt att välja ett volymschampo som är formulerat för din hårtyp.

Kan jag använda volymschampo om jag har färgat hår?

Du kan oftast använda volymschampo även om du har färgat hår. Men du bör välja ett schampo som är formulerat för färgbehandlat hår, eftersom vissa volymschampon kan torka ut och bleka färgen på ditt hår. Titta efter märkningar som ”sulfatfritt” och ”färgbevarande” på schampoflaskorna.

Vad är skillnaden mellan ett volymschampo och ett vanligt schampo?

Volymschampo innehåller ofta ingredienser som hjälper till att lyfta och ge volym till håret, medan vanliga schampon är mer utformade för att rengöra håret och hårbotten. Volymschampon innehåller ofta också fler mjukgörande ingredienser, vilket gör att håret känns lättare och mer luftigt.

Finns det några biverkningar eller negativa effekter av att använda volymschampo på mitt hår?

Vissa volymschampon kan torka ut håret om de används för ofta eller om de innehåller uttorkande ingredienser som sulfater. Detta kan leda till att håret blir sprött och skört. Om du märker att ditt hår känns torrt eller skadat efter att ha använt volymschampo, kan du överväga att använda det mindre ofta eller välja en mildare formel.

Share:

Facebook
Pinterest
Email
Picture of Peter Jonsson

Peter Jonsson

Social Media

Mest lästa

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.